Zo krijg je tijdens het hoogseizoen wél snel internet op de camping

De eerste vraag die we de receptioniste van de camping stellen gaat over de plek waar we onze tent mogen opzetten. Is er schaduw? En van welke faciliteiten kunnen we gebruikmaken? Maar al snel breekt mijn dochter in met een vraag over de WiFi-code. Tja, zo heeft ieder zijn of haar prioriteiten. En sinds we met online apparaten op reis gaan, is er altijd wel één die een serie moet downloaden, toch nog even moet inloggen voor werk, of op tijd klaar wil zitten voor een sportwedstrijd.

Wij negeren de WiFi-drukte rond de receptie maar even en gaan eerst onze tent opzetten. Ping! Mijn broer stuurt een WhatsAppje: of we even kunnen videobellen, want hij is bezig met de indeling van de nieuwe flat van mijn moeder. Het bereik in dit buitengebied is niet op zijn best, dus vraag ik mijn dochter om het briefje met de inloggegevens van de WiFi. Na een verkeerde intikpoging – die o bleek toch een nul te zijn – krijg ik contact. Ik krijg nog net de mogelijkheid om naar mijn broer te zwaaien, dan verbreekt verbinding. 

Vijf pogingen en twaalf minuten later sta ik weer bij de receptie. Je hoopt op een ontspannen start van je vakantie, maar helaas. En ik ben niet de enige. Er blijken ook wat games te zijn vastgelopen, hoogtepunten van de Tour de France te zijn gemist en belangrijke mails te wachten op verzending… 

Ergernissen over een slechte internetverbinding op de camping kunnen snel oplopen. Met als gevolg dat de receptioniste wordt belaagd door ongeduldige gasten. In het hoogseizoen loopt de snelheid van het internet op de steeds drukkere camping steeds verder terug. En de gasten hadden toch wel meer verwacht… Maar zolang de technieken nog achterlopen op de wensen die nu gelden, kan zelfs de receptioniste er niets aan doen.  

Kamperen geeft het ware vakantiegevoel. Het is heerlijk om in de vrije natuur te verblijven. Maar het heeft ook zijn beperkingen. Als de zon het laat afweten, moet de internetverbinding dat niet óók doen. De ideale camping heeft het dan ook allemaal; rust, ruimte én een snelle, stabiele verbinding. Want zodra het gaat regenen en we met elkaar binnen zitten, is het wel erg fijn als we een film kunnen kijken die niet steeds blijft hangen, dat we de laatste fase van die spannende Touretappe kunnen volgen, of dat de kinderen nog even met hun vriendjes kunnen gamen.  

Na de telefoondraad, ADSL en de televisiekabel hebben we met glasvezel eindelijk een datadrager die de komende decennia voor snel, stabiel dataverkeer zorgt. Om films in hoge resolutie mee te kunnen kijken, online mee te vergaderen en razendsnelle games mee te kunnen spelen. En het mooie is dat dat nu niet alleen maar thuis kan, maar ook op de camping! De techniek is inmiddels zover dat ook buitengebieden op glasvezel kunnen worden aangesloten. 

Zo wordt niet alleen het leven van campinggasten, maar ook dat van de receptioniste er een stuk gemakkelijker op. De sfeer op de camping is en blijft ontspannen. En dat zijn belangrijke voorwaarden voor een fijne vakantie. Met de aangename combinatie van natuurlijke rust en beschikbaarheid van snel internet wordt ook een ‘workation’ in de herfstvakantie plotseling heel aantrekkelijk! 

Bluetrace zorgt voor verglazing en verbinding in de recreatiesector zodat uw vakantiegasten dezelfde internetbeleving en -snelheid als thuis ervaren. Wij verglazen zonder te graven en zonder grote eenmalige investering op uw recreatiepark. Dit levert snel, stabiel en betrouwbaar internet op wat weer bijdraagt aan een positieve klantbeleving voor het park! 

Bluetrace verbindt 

Zo krijg je tijdens het hoogseizoen wél snel internet op de camping

18.12

2022

De gouden sfeer van Recreatie Vakbeurs 2022!

lees meer

26.10

2022

Met dit stappenplan genieten uw gasten volgend jaar van vakantie mét snel internet

lees meer

19.10

2022

Op naar nog meer verbinding in 2023!

lees meer

05.09

2022

Zo krijg je tijdens het hoogseizoen wél snel internet op de camping

lees meer

14.12

2020

Webshop door Bluetrace

lees meer

01.07

2020

SmartCounting

lees meer

01.07

2020

SmartCounting

lees meer

29.05

2020

Hoofddorp’s bekendste café doet aan crowd control

lees meer

29.05

2020

Hoofddorp’s well known cafe De Eersteling does crowd control

lees meer

25.05

2020

Oplevering Park Wijde Aa

lees meer

25.05

2020

Glass fiber at Park Wijde Aa

lees meer

08.05

2020

Take-away met Bluetrace

lees meer

08.05

2020

Take-away with Bluetrace

lees meer
Bekijk meer nieuws
info-icon