Onze producten en diensten

 
Met een glasvezelaansluiting creëert u meerwaarde op uw recreatiepark. Naast razendsnel, betrouwbaar internet biedt het echter allerlei extra mogelijkheden. Bluetrace levert dan ook diverse andere producten en diensten waar eigenaren en gasten van recreatieparken blij van worden.

WiFi

Zodra uw recreatiepark is verbonden met het glasvezelnetwerk, kunt u de afzonderlijke kampeerplekken en/of vakantiewoningen daaraan koppelen. Met behulp van een eigen WiFi-aansluitpunt kan iedere vakantiegast genieten van de snelle eigen verbinding.

Ticketing

Als u de internetverbinding van uw recreatiepark zelf exploiteert, kunt u uw gasten een vast bedrag in rekening brengen voor hun individuele aansluiting op het glasvezelnetwerk. Wanneer een klant een vraag of klacht heeft, kan Bluetrace die voor u afhandelen.

IPtv

Wilt u uw vakantiegasten laten genieten van haarscherpe televisie via internet? Bluetrace maakt het mogelijk te kiezen uit verschillende zenderpakketten [linken naar aanmeldformulier/landingspagina IPtv]. Voor een vast bedrag per maand is er voor iedere gast altijd iets leuks te kijken.

Camera

Omdat u uw eigendommen graag goed in beeld houdt, maar niet overal tegelijk kunt zijn, bieden we ook beveiligingscamera’s. Deze camera’s zijn aangesloten op het netwerk en detecteren alle bewegingen in openbare ruimten. We houden dus rekening met de privacy van de bewoners.

Consultancy

Vooraf, tijdens en na oplevering van de glasvezelverbinding adviseren wij u graag over allerlei zaken rondom de aanleg en de mogelijkheden daarna. Zo brengen we de haalbaarheid in kaart, brengen we in kaart hoe u de investering snel kunt terugverdienen en welke aanvullende diensten u uw gasten verder kunt bieden.

COAX-netwerken

Wellicht bent u nog niet toe aan een nieuwe glasvezelverbinding en wilt u uw bestaande COAX-verbinding nog zo lang mogelijk benutten. Wij bieden u ook voor deze verbinding diverse oplossingen en support.Diverse ICT-diensten

Een snelle internetverbinding biedt vele nieuwe mogelijkheden. Sommige daarvan vragen echter om goede technische support van een expert. Wij kunnen u op diverse ICT-vlakken ontzorgen, zoals bij het benutten van VoID (Vocabulary of Interlinked Datasets).

Glasvezel

Een glasvezelaansluiting biedt allerlei extra mogelijkheden. Lees hier waarom u met glasvezel goud in handen heeft.

Waarom glasvezel gebruiken?

Nederland heeft nu een van de snelste internetverbindingen ter wereld. Dit komt doordat de hoofdverbindingen van glasvezel zijn. Via glasvezel wordt data verstuurd via een kabel bestaande uit superdunne vezels, waarbij de snelheden kunnen oplopen tot wel 1.000 Mb/s. Ook wanneer meerdere apparaten tegelijk aan een glasvezelnetwerk worden aangesloten, is er geen sprake van een vertraagde verbinding. Glasvezel is veel stabieler dan de andere internetverbindingen en daardoor erg geschikt voor zakelijk en ander intensief gebruik.

Goud in handen

Verblijven in een vakantiepark is heerlijk, maar heeft soms ook zijn beperkingen. Als de zon het laat afweten, moet de internetverbinding dat niet óók doen. Het ideale vakantieonderkomen heeft het allemaal; rust, ruimte én een snelle, stabiele verbinding. En het mooie is dat dat kan – net als thuis! Ook buitengebieden kunnen op glasvezel worden aangesloten. Zo maakt u uw vakantiegasten blij met snel internet in hun chalet, caravan of tent. Terwijl u de investering al snel kunt terugverdienen.

Met glasvezel heeft u goud in handen!

Hoe wij verbinden

Zonder te graven en zonder grote eenmalige investering op uw recreatiepark leveren we snel, stabiel en betrouwbaar internet. Met een abonnementsvorm die past bij uw wensen en situatie.

Inventarisatie

In een persoonlijke afspraak stemmen we eerst de mogelijkheden met elkaar af voor uw specifieke situatie. Als u overtuigd bent, starten het engineeringstraject. Dit houdt in dat wij uw huidige situatie inventariseren. Daaruit volgt een plan voor de ontwikkeling van de glasvezelverbinding; wilt u deze bijvoorbeeld gefaseerd of in één keer laten aanleggen?

Financiering

Vervolgens bekijken we samen hoe we de glasvezelverbinding het beste kunnen financieren. Dan plannen we in wanneer we de kabels en aansluitpunten gaan aanleggen. Hoeveel tijd dit neemt, hangt af van het aantal aansluitingen en het oppervlak.

Aanvullende diensten

Zodra het netwerk is aangelegd, sluiten we alle campingplekken en/of vakantiewoningen aan. En dat betekent dat daar vanaf dat moment supersnel en -betrouwbaar internet is. Om het feest helemaal compleet te maken biedt Bluetrace diverse aanvullende diensten.

Ook in dit stappenplan hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet hoe u razendsnel kunt worden verbonden.

Bluetrace biedt extra pakketten voor internet (data) en zenderpakketten (IPtv).

Vul dit formulier in om het internetpakket te kiezen dat het beste past bij uw surf- en kijkwensen!

Wilt u genieten van verschillende zenderpakketten in uw vakantiewoning of op uw campingplek? Vul dan dit formulier  in!

Financiering

De aanleg van een glasvezelverbinding kan sneller terugverdiend worden dan gedacht. Lees hier hoe.

De financiering van glasvezel

Eigenaren van campings of vakantiewoningen denken vaak dat ze zich de aanleg van een glasvezelverbinding niet kunnen veroorloven. Het is in de meeste gevallen inderdaad een flinke investering, maar wel één die al veel sneller kan worden terugverdiend dan gedacht.

Bluetrace biedt flexibele financieringsvormen, waarbij de maandlasten al in korte tijd kunnen worden terugverdiend. De mogelijkheden om een nieuw glasvezelnetwerk aan te schaffen, zijn grofweg te verdelen in drie categorieën: kopen, exploitatie door Bluetrace of gezamenlijke exploitatie.

Kopen

Op basis van het door u gewenste aantal aansluitingen maakt Bluetrace een offerte. U financiert deze investering zelf, bijvoorbeeld met behulp van externe financiering. De exploitatie van de verbinding – dus de doorberekening naar de individuele campingplekken en/of vakantiewoningen – kan vervolgens door u zelf worden ingevuld en geregeld.

Exploitatie door Bluetrace

U betaalt niets voor de aanleg en aansluiting van het glasvezelnetwerk, maar genereert er ook geen inkomsten mee. Bluetrace neemt dan ook alles uit handen – van aanleg en aansluiting tot aan de dagelijkse dienstverlening naar de individuele klanten.

Gezamenlijke exploitatie

Bij gezamenlijke exploitatie financiert u de glasvezelverbinding voor een bedrag dat u wenst te investeren. Door mee te investeren, deelt u ook mee in de opbrengsten van de exploitatie. Zo ontstaat een verdienmodel waarmee de maandelijkse kosten voor externe financiering direct kunnen worden gedekt door de maandelijkse exploitatie-inkomsten.

In ons whitepaper ‘Met deze financieringsmogelijkheden wordt glasvezel voor uw recreatiepark of camping betaalbaar leggen we het uitgebreid uit.

Het recreatieseizoen begint nu… bent u er al klaar voor?

Waarschijnlijk ziet u als eigenaar van een camping of vakantiewoning ook de noodzaak van een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Glasvezel is immers onovertroffen snel en biedt u een investering die ervoor zorgt dat u de komende 50 jaar met de verbinding vooruit kunt. Maar, wat u wellicht nog niet weet is dat u uw gasten […]
Lees meer

Met glasvezel heeft u goud in handen